NRE valgt til omdannelse af 45.000 kvm grund

NRE Denmark A/S Finsensvej 3 DK-7430 Ikast
12. november 2021
Plantorama og Hesø Group har netop indgået totalentreprenøraftale(r) med NRE Denmark A/S omkring omdannelsen af en 45.000 kvm grund i Høje-Taastrup til et nyt stort butiks- og handelsområde. Lokalt også kaldet ’Vindmøllegrunden’. 

Hele projektet omfatter et nyt Plantorama havecenter på 14.600 kvm, en jem&fix butik på 1.050 kvm med en tilhørende 900 kvm varegård, en Burger King restaurant på 380 kvm, en Sunset Boulevard restaurant på 380 kvm samt slutteligt en Wash World. Projektet omfatter desuden et større parkeringsareal med cirka 500 parkeringspladser, der også imødekommer det stigende krav om ladestandere til elbiler. NRE Denmark er valgt til at forestå både byggemodning samt den efterfølgende opførelse af de enkelte byggerier. 

Hesø Group solgte tidligere på året en stor del af grunden til Plantorama, hvorefter parterne i fællesskab har stået for udviklingen af grunden. 

Det nye Plantorama havecenter bliver kædens 14. butik, og kommer til at udmærke sig ved, at blive det center med kædens hidtil største salgsareal. Tue Akstrup Jensen, projektchef hos Plantorama, er glad for valget af NRE Denmark som totalentreprenør og siger: 

”Vi glæder os til at skabe et nyt og spændende havecenter til borgerne i og omkring Høje-Taastrup. Plantorama er blevet et udflugtssted for hele familien, hvor både børn og voksne kan få gode oplevelser. Derfor vil der også komme både café, restaurant og legeområde i det nye center. Vi arbejder sammen med NRE på andre projekter, og vi ser frem til at fortsætte samarbejdet på dette projekt.” 

Hesø Group som er udvikler samt bygherre på jem&fix og fastfoodrestauranterne Burger King og Sunset Boulevard, der begge får deres egen drive-in, har set frem til den kommende byggestart. Henrik Munk Thomsen, direktør hos Hesø Group, siger: 

”Det er et projekt, som vi har arbejdet på længe, og som vil skabe over 200 nye arbejdspladser og indkøbsmuligheder i Høje-Taastrup. Vi har i udviklingsforløbet haft en meget tæt dialog med Høje-Taastrup Kommune, borgmester Michael Ziegler og hans stab af dygtige embedsfolk i plan-, vej-, miljø- og byggesagsafdelingen, og vil rose dem for at være en yderst erhvervsvenlig, progressiv og visionær kommune. Nu ser vi frem til at komme i gang med byggeriet og se omdannelsen af grunden blive en realitet.” 

Hos NRE Denmark er der glæde over at være blevet valgt som totalentreprenør. Jacob Eiskjær Olesen, adm. direktør hos NRE Denmark, siger: 

”Vi kender begge bygherrer fra tidligere samarbejder, og vi er stolte af, at de begge viser os tillid endnu en gang. Nu ser vi frem til at igangsætte byggeriet og i fællesskab realisere et så stort og markant projekt, som vil bidrage positivt til det eksisterende handelsområde i Høje-Taastrup.” 

Grunden er placeret i et større og allerede eksisterende handelsområde med Danmarks største IKEA, shoppingcentret City 2 med over 72 butikker og gode trafikale forbindelse til Holbæk motorvejen og Ring 4. NRE påbegynder snart jordarbejdet, og projektet er planlagt til at stå færdigt i foråret 2023.
NRE Denmark A/S Finsensvej 3 DK-7430 Ikast