NRE Sweden vinder projektkonkurrence i Stockholm

NRE Sweden AB Solna Business Park Englundavägen 7D S-17 141 Solna
31. januar 2022
NRE Sweden har vundet en større projektkonkurrence i Nälstastråket i den vestlige del af Stockholm. Projektet blev udvalgt af en jury blandt mere end 50 projektforslag.

Projektet består af cirka 150 ejerlejligheder i varierende størrelser fordelt på tre åbne karrébebyggelser med mellemliggende grønne og rekreative områder. I alt omfatter det kommende projekt cirka 16.150 kvm inklusiv parkeringskælder.

”Vi er meget glade og stolte af at blive udvalgt blandt de mange forslag og få muligheden for at udvikle Nälstastråket til en naturrig, levende og bæredygtig bydel, som alle i nærområdet kan drage nytte af” siger Mark Frederiksen, adm. direktør hos NRE Sweden.

Området er udviklet med høje ambitioner for holdbarhed og bæredygtighed. Byggeriet har et socialt og miljømæssigt bæredygtigt koncept og vil blive miljøcertificeret. Med et koncept af facader og bygningskonstruktioner i træ, som en væsentlig del af byggeriet, komplimenterer projektet de eksisterende byggerier i området og den omgivende natur.

”Bæredygtighed har været nøgleordet for os i udarbejdelsen af projektet. Vi har gjort os grundige overvejelser om at forstå områdets identitet og kulturhistoriske arv, og vi vil skabe et byggeri, som respekterer området og naturen, det er beliggende i” tilføjer Eric Engdahl, projektudvikler hos NRE Sweden. 

Nälstastråket indgår som en del af et større udviklingsprojekt, som skal omdannes til et nyt boligområde med over 400 blandede boliger samt skole. Området er centralt beliggende tæt på store grønne arealer, skole og svømmehal.

Det vindende projektforslag er udviklet i samarbejde med den danske arkitektvirksomhed AART. Lokalplanarbejdet påbegynder i første kvartal 2022, og byggestart forventes i 2025.
NRE Sweden AB Solna Business Park Englundavägen 7D S-17 141 Solna