Frederiksberg Allé 41 får kunstværk af Jeppe Hein

NRE Copenhagen A/S World Trade Center Ballerup Borupvang 3 DK-2750 Ballerup
8. juni 2023
På taget af Frederiksberg Allé 41 kommer byens nye vartegn til at cirkulere langsomt rundt på taget. Med hjælp fra en række fonde vil toppen af bygningen nemlig blive udsmykket med værket ”Balance of Time” skabt af den internationalt anerkendte kunstner Jeppe Hein.
 
Kunstinstallationen er udviklet Jeppe Hein i samarbejde med bygherre, NRE Group A/S og unionkul, Frederiksberg Kommune og kulturbureauet Creator Projects. Finansieringen sker med generøse gaver fra en række fonde.
 
Jeppe Hein har skabt værket specifikt til Frederiksberg Allé 41. Kunstværket udgøres af en stor spejlkugle med en diameter på 2,4 meter, der cirkulerer langsomt rundt på kanten af bygningens tag.
 
Kuglens rejse tager en time, så den positionerer sig på hjørnet af Frederiksberg Allé og Platanvej hver gang uret slår hel.
 
Som en hyldest til resten af den ikoniske allés tårnforløb vil Balance of Time blive placeret på taget af det nyopførte Frederiksberg Allé 41 og derved gå i dialog med alléens øvrige tårne, som genspejles i værkets overflade. Jeppe Heins kunstværk vil indskrive gadens nyeste bygning i alléens historie og peger samtidig mod fremtiden.
 
Borgmester Michael Vindfeldt (S) ser frem til indvielsen af kunstværket i foråret 2023: ”Frederiksberg Allé er en af de smukkeste strækninger, vi har i byen, og det skyldes især de flotte og karakteristiske tårne, som pryder bygningerne langs alléen. Under byggeriet af Frederiksberg Allé 41 opstod ideen om at placere et unikt vartegn på taget som en pendant eller 'hilsen' til de øvrige tårne, og nu er det endelig lykkedes at finansiere kunstværket med god hjælp fra en række fonde. Det er jeg både glad og taknemmelig for, og jeg ser frem til, at vi kan krone bygningen med Jeppe Heins flotte kunstinstallation”, siger han.
 
Formand for kultur- og fritidsudvalget Lotte Kofoed (SF) glæder sig også: ”Jeg er meget glad for, at vi med Jeppe Heins imponerende kunstværk ”Balance of Time” får, hvad man godt kan kalde en ny kulturel destination i byen, som samtidig er en flot hilsen til de mange rejsende, der stiger på og af metroen fra stationen under bygningen. At få kunstværket indviet er kulminationen på mange års arbejde, som også de tidligere kommunalbestyrelser har en vigtig andel i. Det arbejde vil jeg gerne anerkende”, siger hun.
 
Jeppe Hein er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 1997 og fra Städelschule i Frankfurt og har i dag studie i Berlin. Hein har skabt sig en stor international karriere og er særlig anerkendt for sine ambitiøse installationer, som bevæger sig i krydsfeltet mellem arkitektur, installation, skulptur og design.
 
 
NRE Copenhagen A/S World Trade Center Ballerup Borupvang 3 DK-2750 Ballerup