NRE Sweden og Slättö bygger i Kristineberg

31. januar 2024

Startskuddet er affyret, og jordarbejdet er påbegyndt i Kristineberg i Vallentuna. Ejendomsinvesteringsselskabet Slättö har erhvervet 126 miljøvenlige lejeboliger af NRE Sweden AB, som har udviklet projektet og står som totalentreprenør for opførelsen.

Kristineberg er et helt nyt byudviklingsområde i den sydlige del af Vallentuna, hvor nærhed til naturen kombineres med en central beliggenhed og gode transportforbindelser ind til Stockholm.

Når området er fuldt udbygget, vil det indeholde cirka 1.800 boliger samt plejehjem, skole og børnehave. Lokalplanen for etape 1, der omfatter cirka 800 boliger, blev godkendt i 2019, og siden da er områdets veje og infrastruktur blevet udbygget.

Slättö og NRE Sweden er de første med byggestarti områdets 2. etape. Boligerne forventes at stå klar til indflytning i løbet af 2025.

Projektet er centralt beliggende i Kristineberg, der kendetegnes af nærheden til naturen og høje ambitioner med hensyn til både udformning og bæredygtighed.

Kvarteret er opdelt i tre punkthuse med tydelige indgange mod gaden, parkeringskælder til biler og cykler samt fælles grønne gårde. Bag kvarteret ligger en skovkant med blandingsskov og klippeformationer i uforstyrret beliggenhed.

Lejlighederne, i forskellige størrelser, er pladsbesparende og velplanlagte, med lysindfald fra gulv til loft samt rummelige balkoner og terrasser.

Bygningerne opføres med stort fokus på bæredygtighed, og vil blive opført i overensstemmelse med EU's taksonomi og certificeres som Miljøbygning Silver, med sunde materialer og lavt energiforbrug. I garagen vil der være en delebil- og cykelordning med elcykler og el-ladcykler til rådighed for lejerne, samt et miljørum til indsamling af genbrugsmaterialer.