Vi udvikler Smestad i samarbejde med borgerne

NRE Norway AS Karenslyst Allé 2 0278 Oslo
29. februar 2024

NRE og NorgesGruppen skal sammen med partnere udvikle Hoffsveien 92 og Sørkedalsveien 90 A og B - lige syd for metrostationen. Mens kommunen arbejder på en ny områderegulering for Smestad, udnytter NRE ventetiden godt. De har engageret de fire arkitektfirmaer AART, Grape, Mad arkitekter og Reiulf Ramstad Arkitekter til en arkitektkonkurrence for ejendommen.

De fire forslag blev udstillet på Smestad i denne uge, og NRE har planlagt en tæt deltagelsesproces, når den centrale ejendom skal omdannes.

- Vi ønsker offentlighedens hjælp til at skabe et projekt, der bidrager til at styrke Smestad-centralområdet som kvartercenter, siger Jeanette Bratt, udviklingschef i NRE.

Der vil komme både nye mødesteder, butikker og flotte lejligheder.

- Vi tror meget på, at Smestad som destination kan blive til noget mere, end det er i dag. Og de fire arkitektforslag viser det store potentiale denne ejendom har. Vi vil udvikle et projekt med et varieret handels- og servicetilbud, der er med til at skabe flere mødesteder i et indbydende og hyggeligt byrum. Og derfor vil vi meget gerne høre, hvad folk i kvarteret ønsker, fortsætter hun.

På hjemmesiden smestadutvikling.no kan offentligheden gå på opdagelse i de fire parallelle forslag. Her kan du stemme på din favorit, besvare en undersøgelse og indsende længere indlæg.

Deltagelsesprocessen vil indgå i bedømmelsen, når en vinder af arkitektkonkurrencen skal kåres. Det giver offentligheden en unik mulighed for at påvirke udviklingen på Smestad.
 
Udstilling
Deltagelse foregår både digitalt og analogt. Parallelopgaverne er udstillet i Hoffsveien 92 i februar og marts. Og udstillingen er åben for offentligheden. Her kan du se projekterne i stort format, og gå i dybden med samtaler med udviklingschefen.

- Vi vil gerne have besøg og glæder os til at møde beboerne, siger Bratt.
NRE står, i samarbejde med flere partnere, bag Smestad Sentrum. Ejendommen blev købt i sommeren 2023 i en transaktion faciliteret af Fearnley Securities. Administrerende direktør Allan Sønderbæk fra NRE oplyste dengang planerne om at forvalte ejendommen i afventning af endelig områderegulering for Smestad, og derefter at regulere og udvikle et kombineret bolig- og erhvervsprojekt.

Selvom udvikling af ejendommen med nye boliger og erhverv er målet, er der også et stort ønske om at bidrage til et levende Smestad, - også mens bebyggelsen er i planlægningsfasen.

- Vi har skrevet kontrakt med Joker, som åbner en butik på 300 kvadratmeter i Sørkedalsveien 90A. Vi åbner facaden og etablerer en ny indgang mod T-banestationen. PBE gav rammetilladelse i sidste uge, og arbejdet går snart i gang, siger Allan Sønderbæk.
 

NRE Norway AS Karenslyst Allé 2 0278 Oslo