Spadestik på boliger i Ørestad Nord

NRE Denmark A/S Trelleborggade 3 DK-2150 Nordhavn
12. august 2015
Adm. direktør Jens Kramer Mikkelsen, By & Havn, ejendomsinvesteringschef Peter Olsson, AP Pension og direktør Bo Olesen, NRE Denmark A/S, der er totalentreprenør på byggeriet, delte opgaven med at påbegynde gravearbejdet til boligbyggeriet, der kommer til at indeholde godt 170 udlejningsboliger.
 
Byggepladsen, der i slutningen af 2016 vil være forvandlet til boligbyggeriet Den Grønne Karré, ligger i August Schade Kvarteret lige syd for DR Byens studier og lige nord for det kommende Nordea domicil ved DR Byen Metrostation.
 
”Jeg er sikker på, der vil være stor efterspørgsel på boligerne, ligesom der generelt er i Ørestad. Den Grønne Karré ligger attraktivt placeret både nær Islands Brygge og København City – og samtidig få skridt fra Amager Fælled,” siger adm. direktør Jens Kramer Mikkelsen, By & Havn. Han fortsætter:
 
”De institutionelle investorer – særligt pensionsselskaberne – tænker langsigtet og tager stor del i udviklingen i Københavns nye bydele med fokus på kvalitet. Derfor er de en god partner for os. København udvikler sig, og der er brug for boliger i byen. AP Pension har efterhånden opbygget en større ejendomsportefølje, og har bl.a. investeret på Sandkaj i Århusgadekvarteret samt på Amerika Plads i Nordhavn,” siger Jens Kramer Mikkelsen.

”Det er et privilegium, at vi af By & Havn fik mulighed for at købe grunden med den yderst attraktive beliggenhed i Ørestad Nord. En sådan placering stiller dermed krav til arkitektur og kvalitet, så vi sikrer et optimalt samspil med de markante nabobygninger. En sådan høj kvalitet af boligerne vil også gavne udlejningen, som tilmeld vil blive prismæssig konkurrencedygtig, da vi bygger selv. Så for AP Pension har vi igen sikret et godt forventet afkast på baggrund af en fremragende boliginvestering,” siger ejendomsinvesteringschef Peter Olsson, AP Pension. 
 
Den Grønne Karré bliver fem til otte etager højt med store altaner og facader bestående af teglsten og gråhvide betonelementer i en kombination. Ud mod DR Pladsen kommer der publikumsorienterede funktioner i stueplan – formentlig en café. På Karréens yderside etableres en såkaldt kantzone i tre meters bredde langs sydfacaden og halvanden meters bredde langs de tre øvrige facader. I kantzonen opsættes plantekummer, siddeplinte ved indgangspartierne, cykelparkering og private og offentlige terrasser.
I gårdrummet kommer der store opholdsarealer, og lejlighederne i stueetagerne får desuden private terrasser.
NRE Denmark A/S Trelleborggade 3 DK-2150 Nordhavn