Nu står Latinergården færdig i hjertet af Aarhus

NRE Denmark A/S Finsensvej 3 DK-7430 Ikast
3. juli 2018
NRE Denmark A/S færdiggør nu opførelsen af Latinergården i latinerkvarteret i Aarhus. Det sker når det igangværende arbejde med hvidmaling af facaderne mod Borggade endeligt afsluttes inden for kort tid. Byggeriet, der ligger i hjertet af Aarhus, indeholder 120 lejelejligheder og 5 erhvervsbutikker. De første beboere er flyttet ind.
 
Latinergården er opført som en randbebyggelse i tre til seks etager opført omkring et fælles gårdrum. Lejlighederne, der er på mellem 41 og 144 kvm, er moderne indrettet med åbent køkken og godt lysindfald.
 
Udover den nye bygning, der har adressen Borggade 4, består Latinergården også af de renoverede bygninger på hjørnet af Paradisgade og Studsgade samt et mindre nyt hus i Paradisgade opført i mørke teglsten og med tagvinduer, så det passer ind i gadens eksisterende arkitektur. Tagetagen i de eksisterende bygninger er udnyttet, og bygningerne har fået tilføjet store karnapper og svalegange på gårdsiden. Hertil kommer endnu en nyopført bygning inde i gården mellem randbebyggelserne.
 
Jonas Olesen, som er direktør i NRE Real Estate, siger: ”Det har været et spændende projekt, hvor vi som både en af bygherrerne og totalentreprenør er meget tilfredse med et vellykket byggeri på en unik og meget eftertragtet beliggenhed. Som beboer i de nye lejligheder får man kort afstand til alt med Latinerkvarterets stemningsfulde miljø lige uden for døren.”
 
Det samlede areal er knap 10.000 etagekvadratmeter plus parkeringskælder. Byggeriet blev oprindeligt udviklet af Latin’s ApS ved Claes Remien og Peter Andersen. I 2015 overtog NRE Real Estate A/S, som er NRE Group-koncernens investeringsselskab, det samlede byggeprojekt i et joint venture med investorerne Lars Bräuner og Allan Freivald. Sammen har parterne stået for den endelige udformning af byggeriet.
 
Byggeriet er opført af NRE Denmark i totalentreprise, og Arkitema Architects har stået for arkitekturen. De tilbageværende lejligheder udlejes via Laros Ejendomsadministration og danbolig Aarhus Nord.

 
Pressekontakt NRE Denmark A/S:

Søren Katholm
Mobil: +45 31 44 15 95
Mail: sbk@nre.dk

Henvendelser vedr. udlejning af lejligheder, danbolig Aarhus Nord:
Thor Damgaard
Mobil: +45 22 83 14 83
Mail: thor.damgaard@danbolig.dk
 
Henvendelser vedr. udlejning af erhvervslokaler, NRE Real Estate:
Mobil: +45 87 12 49 50
Mail: mail@nre.dk
 
Fotos af byggeriet kan downloades her:
http://www.nre.dk/sites/default/files/Latinergaarden_1.jpg
http://www.nre.dk/sites/default/files/Latinergaarden_2.jpg
Billedtekst til ovenstående to fotos: Latinergården set fra Borggade.
http://www.nre.dk/sites/default/files/Latinergaarden_3.jpg
Billedtekst til ovenstående: Latinergården set fra hjørnet af Studsgade/Paradisgade, hvor de eksisterende bygninger er blevet totalrenoveret.
 
NRE Denmark A/S Finsensvej 3 DK-7430 Ikast