Første del af Søtorvet afleveret i Silkeborg

NRE Denmark A/S Finsensvej 3 DK-7430 Ikast
8. oktober 2021

NRE Denmark A/S har afsluttet opførelsen af første del i det store byudviklingsprojekt, som AP Pension opfører på Søtorvet centralt i Silkeborg, hvor der bygges en række svanemærkede leje- og ejerboliger. Med den første del af boligerne opført står 76 lejeboliger og 37 ejerboliger fordelt på tre tårne nu klar.

Boligerne er fra 60-163 kvadratmeter og rummer fra et-fire værelser.

NRE Denmark A/S, der står for opførelsen af AP Pensions boliger på Søtorvet, glæder sig over, at de første tårne nu er opført.

"Søtorvet er et utrolig spændende byudviklingsprojekt med sin unikke beliggenhed mellem den historiske Papirfabrik og Silkeborg Langsø. Et toneangivne projekt som også afspejler den udvikling Silkeborg som by oplever i disse år. Vi er glade for, at vi nu har realiseret første del af projektet, og vi ser frem til et fortsat godt samarbejde med AP Pension om de kommende etaper af byggeriet," siger Jacob Eiskjær Olesen, adm. direktør og partner i NRE Denmark.

Fælles for boligerne er, at de alle bliver certificeret med Svanemærket, og adm. direktør i AP Ejendomme, Peter Olsson, glæder sig over, at de første beboere kan begynde at flytte ind.

"Det er et flot byggeri, som nu står opført, og vi er særdeles glade for det arbejde, som NRE Denmark leverer. Søtorvet har en central placering i Silkeborg, og de kommende beboere kommer til at bo i hjertet af det bedste, som Silkeborg har at byde på med sin smukke natur og sit inspirerende handelsliv," siger Peter Olsson og fortsætter:

"Der er stor interesse for at bo på Søtorvet, hvor vi allerede har udlejet størstedelen af de indflytningsklar lejligheder. Ligesom en stor del af ejerboligerne også er solgt. Det viser, at vi har set rigtig med opføre vores byudviklingsprojekt." siger Peter Olsson.

Med svanemærkningen lever boligerne op til en række krav i forhold til indeklima og byggematerialer til gavn for både miljø, klima og beboere. Det stiller blandt andet krav til miljø- og sundhedsskadelige stoffer i både byggematerialer og kemiske produkter.

Miljømærkning Danmark, der står for certificeringen af Svanemærket, glæder sig over, at det er svanemærkede boliger, som AP Pension opfører i Silkeborg.

"Ved at få certificeret Søtorvet med Svanemærket viser AP Pension endnu en gang, at de er med i front, når det handler om at opføre bæredygtigt byggeri. Svanmærkede byggerier er godt for både miljøet og beboere, da det lever op til skrappe krav i hele livscyklus og blandt andet er kendetegnet ved et godt indeklima." siger Martin Fabiansen, direktør i Miljømærkning Danmark.

NRE Denmark A/S Finsensvej 3 DK-7430 Ikast