Nytårshilsen

NRE Denmark A/S Finsensvej 3 DK-7430 Ikast
29. december 2023

Når nytåret nærmer sig er det altid en god anledning til at se tilbage og reflektere over det år,  vi har haft, og stille os i startposition til året, der kommer.

At sige at ejendomsbranchen har det svært lige nu er ikke en overdrivelse. Vilkårene er hårde. De stigende renter og lave afkast på investeringer gør det tiltagende sværere at få ejendomsprojekter til at hænge økonomisk sammen. Det mærker vi også i NRE, da vores samarbejdspartnere igangsætter færre projekter end tidligere. Alle står så at sige i en venteposition.

Alligevel ser jeg ind i det nye år med optimisme og forventning. NRE har før bevist, at vi hurtigt kan tilpasse os, når markedet ændrer sig, og det gør vi også denne gang. Derfor skal der lyde en stor tak til mine kollegaer i NRE. Jeg bliver både imponeret og stolt, når jeg oplever den fleksibilitet og det engagement, I udviser i jeres daglige arbejde.

Vi har lagt en langsigtet strategi, som vi fortsat følger ufortrødent. Det er en strategi, som er baseret på gode og tillidsbaserede relationer med både samarbejdspartnere, investorer og medarbejdere.

For NRE har året 2023 budt på både udvikling, igangsættelse og afslutning af projekter på tværs af Norge, Sverige og Danmark.

I Norge og Sverige har vi i 2023 haft byggestart på to større boligprojekter. Samtidig kunne vi omsider offentliggøre nyheden om vores investering i et større ejendomsprojekt i Smestad i Oslo. Det er et projekt, som vi har arbejdet med længe bag kulissen, og som er med til at understrege vores position som en nordisk ejendomsudvikler.

I Danmark har året budt på færdiggørelse og aflevering af flere projekter rundt om i landet. I foråret afleverede vi Carolinelunden i Fredericia til bygherre AP Ejendomme. Kort tid derefter afleverede vi et større butiksområde med en jem&fix butik, to fastfood restauranter og Danmarks hidtil største Plantorama oplevelsescenter i Høje Taastrup. Og i Silkeborg bliver der lige nu lagt sidste hånd på den tredje og sidste etape af Søtorvet, som vi kan aflevere i starten af det nye år.

På World Trade Center i Ballerup har vi også nået nye højder. Tårnet har nu nået sin fulde højde på 67 meter, og den første lejekontrakt er allerede blevet underskrevet. 

I København blev prikken over i'et også sat på Frederiksberg Allé 41. Prikken bestod i dette tilfælde af en 2,4 meter høj spejlkugle, som balancerer på kanten bygningens tag. Det nye kunstværk af Jeppe Hein fik tilnavnet 'Balance of Time'. Kunstværket har både et æstetisk og praktisk formål, da kuglens placering skildrer minutterne, som viseren på en urskive.

I et marked der er præget af usikkerhed, har vi særligt fokus på vores eksisterende projekter, og arbejder fortsat for at være en effektiv og troværdig samarbejdspartner, som skaber gode og gennemtænkte projekter.

På vegne af NRE vil jeg gerne sige tak til både vores samarbejdspartnere, vores branchekollegaer og ikke mindst til vores medarbejdere. Tak for jeres samarbejde i 2023 - vi glæder os til at fortsætte i det nye år.


De bedste nytårshilsner
Jacob Eiskjær Olesen
Partner & adm. direktør

NRE Denmark A/S Finsensvej 3 DK-7430 Ikast