Nu opføres nyt madhus og 30 attraktive boliger på Frederiksberg Allé

NRE Denmark A/S Trelleborggade 3 DK-2150 Nordhavn
22. marts 2018
Byggeriet af den nye hjørneejendom på Frederiksberg Allé 41 er gået i gang. Ejendommen opføres oven på Frederiksberg Allés kommende metrostation. Den vil byde på et righoldigt udvalg af madoplevelser og madkultur i to etager samt 30 attraktive boliger.

Bag projektet står et bygherrekonsortie bestående af Unionkul Udvikling ApS og NRE Denmark A/S. Byggeriet er tegnet af arkitektfirmaet COBE. NRE Denmark A/S er totalentreprenør, og rådgivende ingeniører er Arne Elkjær A/S. Holdet har erfaringer fra blandt andet The Silo i Nordhavn, Papirøen og Nørreport Station.

Holdet vandt en bygherrekonkurrence med deres fælles forslag til Frederiksberg Allé 41. Konkurrencen blev afholdt af Frederiksberg Kommune i 2016 sammen med Realdania By og Byg, og Frederiksberg Kommune har siden vedtaget en ny lokalplan for området. Grunden er netop blevet overdraget til bygherrekonsortiet.

I husets stueetage indrettes et madhus med 12-15 minikøkkener og madboder af høj kulinarisk standard, målrettet både beboere, naboer, forbipasserende og metropassager. En indskudt mezzaninetage får fleksibelt indrettede lokaler, hvor besøgende kan spise under roligere forhold eller deltage i aktiviteter med fokus på madkultur, for eksempel foredrag, events og undervisning, og også afholde private arrangementer.

Oven på madhuset etableres et stort udkragende dæk, der danner fundament for 13 ’svævende’ byhuse i 2 og 3 etager, 16 mindre lejligheder samt en enkelt penthouselejlighed. Facaderne udformes i forskellige murstensforbandter med inspiration fra den klassiske byggestil på Frederiksberg Allé. Facaderne udføres med mange detaljeringer, og hjørnehuset udformes som et slankt tårn – en nutidig hilsen til alléens mange gamle hjørnetårne. Boligerne får både et fællesområde i første sals højde i form af en indre grøn gårdhave og egne altaner, terrasser eller taghaver. Byggeriets tage bliver begrønnet med blandt andet buske og mindre træer.

Adm. direktør for NRE Denmark, Jacob Eiskjær Olesen, siger: ”Vi ser frem til at opføre byggeriet, som vil udfylde en plads, der længe har stået tom på Frederiksberg Allé. Det er en af hovedstadens smukkeste gader og en placering med denne adresse forpligter. Holdet bag det nye projekt har arbejdet intenst for at få både æstetiske, tekniske og økonomiske aspekter til at gå op i en højere enhed, og vi ser frem til at etablere Frederiksbergs nye knudepunkt og samlingssted.”,


Yderligere oplysninger:
Pressekontakt NRE Denmark A/S:
Søren Katholm
Mobil: +45 31 44 15 95
Mail: sbk@nre.dk
 
Øvrig kontakt NRE Denmark A/S:
Afdelingsdirektør Svend Blem Sørensen
Mobil: +45 29 91 92 72
Mail: sbs@nre.dk
 
Pressekontakt COBE:
Stine Lund Hansen
Mail: slh@cobe.dk
Mobil: +45 27 29 24 42

Illustrationer af byggeriet kan downloades her:
Visualisering 1: http://www.nre.dk/sites/default/files/frederiksbergalle1.jpg
Visualisering 2: http://www.nre.dk/sites/default/files/frederiksbergalle2.jpg

Billedtekst: Boligerne oven på madhuset udformes som sammenbyggede byhuse med hjørnehuset udformet som et tårn.
 
Illustrationer kan anvendes frit i forbindelse med omtale af COBE, Unionkul Udvikling, NRE Denmark og Arne Elkjær.

Om NRE Denmark
  • NRE Denmark A/S leverer nøglefærdige byggeprojekter og indgår også gerne i bygherresamarbejder ved udvikling og gennemførelse af projekter. Virksomheden er den del af NRE Group.
  • NRE Denmark er baseret på mere end 25 års erfaring inden for bygge- og ejendomsbranchen. Som totalentreprenør tager NRE Denmark ansvar for den samlede proces fra ideskabelse til myndighedskontakt, udlejning, byggeri og salg.
 
Om Unionkul
  • Unionkul v/ Klaus Kastbjerg har udviklet en lang række ejendomme, hvoraf flere er præmierede.
  • Tidligere projekter spænder fra opførelsen af for eksempel Harbour House i Nordhavn til transformation af gamle industriejendomme som The Silo, også i Nordhavn, og et igangværende projekt på Papirøen midt i København.

Om COBE
  • COBE er et arkitektfirma grundlagt i 2006 af arkitekt Dan Stubbergaard.
  • COBE ønsker at skabe et arkitektonisk omdrejningspunkt omkring det sociale rum i vores byer og bygninger.
  • COBEs projekter tager udgangspunkt i hvert steds særlige potentiale og insisterer på at skabe merværdi for de mennesker og det nærmiljø, som skal overtage og præge vores bygninger og byer i fremtiden. Fokus er på at bygge social og bæredygtig infrastruktur for menneskers liv.

Om Arne Elkjær
  • Arne Elkjær A/S er et rådgivende ingeniørfirma med stor erfaring inden for projektering af erhvervsbyggeri, domicilbyggeri og store boligetageejendomme.
  • I alle projekter gør Arne Elkjær sig umage for at finde det bedste faglige match til opgaven, da det er essentielt for et godt og konstruktivt samarbejde.
  • Virksomheden har 49 medarbejdere og leverer rådgivning over hele Danmark.
NRE Denmark A/S Trelleborggade 3 DK-2150 Nordhavn